U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > Active Housing

Active Housing

Binnen het project Active Housing werken aannemers, architecten, installateurs en leveranciers aan het vinden van een balans tussen energieverbruik, duurzaamheid en wooncomfort. Deze balans wordt nagestreefd door een huis te ontwikkelen dat actief en dynamisch meewerkt aan CO2 reductie, duurzaam gebouwd is en de energie efficiëntie verbeterd door rekening te houden met isolatie, lucht, licht en warmte.
 
Dit alles moet natuurlijk gebeuren zonder het design  uit het oog te verliezen. Dit kan niet bereikt worden door alle individuele componenten in een huis, maar juist door de samenwerking van al deze componenten, én de samenwerking van alle betrokken schakels in het bouwproces. Door de samenwerking van al deze componenten en bouwpartners ontstaat er een ‘slim huis‘ dat actief inspeelt op veranderingen in de omgeving.
 
Design en levenscycluskosten staan bij Active Housing ook hoog in het vaandel. Leefbaarheid kan gezien worden als: gezondheid, comfort, individuele keuze en controle, sociale cohesie, veiligheid en esthetiek. 

Het CIB en BAM Woningbouw B.V. hebben het initiatief genomen om dit concept te ontwikkelen. Om het concept op een integrale wijze te ontwikkelen zijn we op zoek naar diverse partners. Meer informatie over het project Active Housing vindt u in de informatiefolder van het project. U kunt ook contact opnemen met Stephan Baan via 030 69 36 072 of s.baan@bouwkolom.org.
 
Partners die zich hebben aangemeld zijn momenteel BAM Woningbouw B.V. en Velux.

Meer weten over Active Housing?
Meer informatie over het project Active Housing vindt u in de informatiefolder van het project. U kunt ook contact opnemen met Stephan Baan via 030 69 36 072 of s.baan@bouwkolom.org.

AANMELDEN

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB