U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

SpaarneBuiten gaat bouwen

Op 15 december aanstaande geeft burgemeester Bruijn van de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude  samen met oud-burgemeesters mw. Van Hoogdalem- Arkema en dhr. IJsselmuiden het officiële startsein voor de bouw van de eerste fase van SpaarneBuiten.    

Heerlijk Hollands Wonen luidt het credo van dit fraaie project. Op het terrein van de voormalige scheepswerf van Spaarndam, tegenover het oude centrum, zal een zeer aantrekkelijke woonwijk verschijnen. Het ontwerp van de woningen heeft een oer-Hollands karakter en voorziet in de modernste eisen ten aanzien van energiezuinigheid en milieuvriendelijke materialen.
SpaarneBuiten gaat bouwen
De totale aanblik worden gekenmerkt door het karakteristieke ontwerp temidden van water en groen; een uniek project, mede door de ligging op korte afstand van zowel Haarlem als Amsterdam.

Climate Ready
SpaarneBuiten wordt gerealiseerd volgens het VolkerWessels duurzaamheidsconcept Climate Ready. Hiermee worden de wettelijke eisen ten aanzien van energiezuinige woningen ruimschoots overtroffen. De energiebesparing is aanzienlijk door de toepassing van onder andere vloerverwarming en hoogwaardige isolatie.

Naast deze woningen zijn er ook nog 50 woningen standaard uitgevoerd met een warmtepomp-systeem wat naast duurzaamheid ook comfort biedt in de vorm van koeling in de zomer. De energieconsulent biedt kopers adviezen over een nog verdergaande verduurzaming van de woning.

De installatie van zonnepanelen, een zonneboiler of andere duurzaamheidsopties resulteren in nog duurzamere woningen. Energiegebruik wordt geminimaliseerd. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van de bewoner.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB