U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

Regionale aannemer gezocht voor cradle to cradle bouwproject in West-Brabant

Bouwpuur is op zoek naar de aannemer van de toekomst voor een project in West-Brabant. Wie gaat de uitdaging aan?
Bouwpuur, importeur van Nur-Holz, gaat in Roosendaal een demowoning realiseren. Nur-Holz is een  een puur massief houten bouwsysteem, waarvoor van hout prefab panelen worden gemaakt, zij zijn tevens de constructie. Aan de buitenzijde wordt het hout beschermd tegen weersinvloeden door middel van isolatiemateriaal en een eindafwerking. Aan de binnenzijde hoeft het hout niet afgewerkt te worden, maar kan desgewenst wel. Nur-Holz is vrij van chemische stoffen en metaal, het is puur, onbewerkt hout.

Regionale aannemer gezocht voor cradle to cradle bouwproject in West-BrabantRegionale aannemer gezocht voor cradle to cradle bouwproject in West-Brabant

Cradle to Cradle wordt als leidraad gebruikt voor de bouw. De uitgangspunten zoals beschreven in het boekje dat is uitgegeven door Duurzaam Gebouwd: "Cradle to Cradle Criteria for the built environment" zijn terug te vinden in het ontwerp.

De uitdaging is nu om deze uitgangspunten zo goed mogelijk te vertalen naar de praktijk. We zoeken daarom een aannemer die in bouwteamverband wil samenwerken om een zo goed mogelijk gebouw neer te zetten. Die er ambitie in heeft om actief mee te zoeken naar goede oplossingen. Eigenlijk een aannemer die zich verder wil ontwikkelen naar de aannemer voor de toekomst.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB