U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

Installatiebranche wil verlenging lage btw

Het verlaagd btw-tarief voor onderhoud en renovatie levert de installatiebranche op jaarbasis een half miljard euro extra omzet op en is goed voor vijfduizend nieuwe banen.
Installatiebranche wil verlenging lage btw

Bovendien ontvangt het rijk 35 miljoen euro aan extra btw-inkomsten dankzij de regeling. Dit blijkt uit een onderzoek van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, onder haar achterban.

De vereniging pleit voor een verlenging van de regeling met minimaal een half jaar. Volgens de brancheorganisatie is dat hard nodig nu de sector dit hele jaar nog te kampen heeft met de gevolgen van de economische crisis. Het verlaagd btw-tarief is sinds 1 oktober vorig jaar van kracht.

Meer aanvragen
Sinds die datum krijgt de helft van de ondernemers meer aanvragen voor offertes. Bij ruim driekwart van de bedrijven zorgden deze aanvragen voor extra omzet en opdrachten. De gemiddelde omzetstijging lag tussen de 20.000 en 50.000 euro. Het verlaagd btw-tarief geldt tot 1 juli dit jaar.

Dankzij de btw-verlaging worden er meer badkamers gerenoveerd en cv-ketels vervangen, vertelt Marcel Engels voorzitter van UNETO VNI. "Ook zien we een toename in het aantal onderhoudscontracten van cv-ketels. Gezien de nog altijd lastige economische situatie in de branche, als gevolg van het achterblijven van nieuwbouwprojecten en het nog altijd lage consumentenvertrouwen, zou het goed zijn voor de branche en de werkgelegenheid als de regeling wordt verlengd'', aldus Engels.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB