U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

Wie presenteert het beste project voor de Groene Stad Award?
Om de integrale samenwerking in de totale bouwkolom te bevorderen, hebben Branchevereniging VHG en Plant Publicity Holland het initiatief genomen tot het organiseren van een prijsvraag om de “Groene Stad Award”.

Integrale samenwerking tussen de rode (bouw) en groene sector is noodzakelijk om een leefbare omgeving te creëren. Gerealiseerde projecten die op deze manier tot stand zijn gekomen kunnen meedingen naar de Groene Stad Award.

De multifunctionele meerwaarde van het groen en de integrale aanpak staan centraal in deze prijsvraag. Onder de meerwaarde van het groen wordt verstaan de specifieke eigenschappen en de functies van het groen. Naast de esthetische waarde heeft het groen immers economische-, sociale-, milieu- en gezondheidsfuncties. Staan in een groenproject een (of meer) van deze functies centraal en is het project tot stand gekomen door de samenwerking van diverse partijen (boomkweker, hovenier/groenvoorziener, gemeente, gezondheidsinstelling, bouwer, projectontwikkelaar of woningcorporatie, (landschaps)architect, et cetera) dan leent het project zich voor inzending. De ingezonden projecten worden beoordeeld door een deskundige jury, waaronder CIB-directeur Piet Oskam.

Meer informatie en de criteria voor deelname vindt u in de brochure van de Groene Stad Awards. U kunt zich tot 16 mei inschrijven via het inschrijfforrmulier.

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB