U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

Green Deal: projectvoorstellen indienen mogelijk tot eind mei

Projecten voor energiebesparing of lokale opwekking van duurzame energie die op zichzelf rendabel zijn, maar die vanwege allerlei belemmeringen toch niet tot stand komen. Voorstellen voor deze projecten kunnen tot eind mei worden ingediend via Green Deal, maakte minister Verhagen van EL&I vorige week bekend.

Burgers, bedrijven (van klein tot groot) en organisaties (ook lagere overheden) vinden steeds vaker zelf oplossingen om slimmer en duurzamer met energie om te gaan. Bijvoorbeeld door energie te besparen, zelf op te wekken of schoon te gebruiken. Green Deal: projectvoorstellen indienen mogelijk tot eind mei

Vaak gaat het om energieprojecten die zichzelf terugverdienen. Toch komen deze projecten niet altijd van de grond. Dat kan te maken hebben met het ontbreken van samenwerkingspartners, onvoldoende menskracht, te weinig informatie, of onduidelijkheid over vergunningen.

De overheid wil een Green Deal aangaan met de samenleving en helpen dit soort knelpunten weg te nemen. Door advies te geven, door partijen met elkaar in contact te brengen, door het wegnemen van belemmeringen in wet- en regelgeving. Het gaat dus niet om een subsidieregeling en ook onderzoeks- en marketingprojecten vallen niet onder de Green Deal.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB