U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

Dag van de Bouw op 230 locaties

Leiden - Minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) en voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland geven zaterdag in Leiden bij het project verbreding A4 het startsein voor de Dag van de Bouw.

Tijdens deze dag zijn door het hele land 230 bouwlocaties voor het publiek opengesteld. Bezoekers kunnen de bouwplaatsen betreden en een kijkje achter de schermen nemen. De locaties lopen uiteen van woningprojecten tot de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de restauratie van het Rijksmuseum in de hoofdstad, de nieuwbouw van Eye Filminstituut en de Nieuwbouw IJdock. In het noorden van het land is 'de grootste bouwput van het noorden', de Eemshaven, te bezoeken en de bouw van grote energiecentrales.

In Utrecht is aandacht voor de werkzaamheden rond het stationsgebied, zoals de nieuwbouw van Muziekpaleis Vredenburg. Ook in Rotterdam is de nieuwbouw van het Centraal Station te bekijken, naast de nieuwbouw van onder meer het Erasmus MC. Tijdens deze zesde editie van de Dag van de Bouw kunnen bezoekers ook zelf muurtjes metselen, heftruck rijden of graafmachines besturen.

Bron: www.cobouw.nl

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB