U bent hier: Home > CIB Expertise > Actueel

Actueel

CIB is contentpartner Nationale DUBODag 2012; korting van 20% voor deelnemers van het CIB
 

Nationale DUBO Dag 2012 – 27 september 2012 – WTC Rotterdam


Piet M. Oskam, directeur van het Centrum voor Innovatie van de3 Bouwkolom (CIB), leidt tijdens de Nationale DUBO Dag 2012 een debat over ‘Ketensamenwerking kritisch bekeken’ en hij is sessievoorzitter van het middagprogramma rondom ‘Duurzame Bouwconcepten’.

Ondernemers in alle schakels van de bouwkolom staan voor belangrijke beslissingen. Met welk verdienmodel gaan we toekomstige uitdagingen aan? Nadat de bouwsector zich richtte op maatregelen op het gebied van isolatie en installatie, gaat het nu vooral om integratie.

 

Duurzaamheid is het resultaat van modern samenspel tussen competente bouwpartners. Als in de ontwerpfase de focus niet gericht is op duurzaamheid, komt er in de uitvoeringsfase niets van terecht. Duurzaamheid is een gewild thema in gesprekken tussen wethouders en corporatiedirecteuren. Die beleidsambities vragen een vertaling in de uitvoeringspraktijk. Dan gaat het bij de inkoop niet meer om de laagste prijs, maar om de beste oplossing op het gebied van duurzaamheid. De focus richt zich op levensduur, beheer en exploitatie. Het gaat dan niet meer om de stichtingskosten, maar om de economisch meest voordelige inschrijving, gekoppeld aan de levensduur. Bouwers die geen duurzame oplossingen bieden, doen niet meer mee…

 

In het programma van de Nationale DUBO Dag 2012 gaat het niet alleen om duurzaamheid in enge zin, maar vooral om duurzaamheid in de betekenis van continuïteit. Het één kan niet zonder het ander. Bouwbedrijven met toekomst bieden oplossingen met duurzaamheid. Dat vraagt expertise, die tijdens de Nationale DUBO Dag 2012 beschikbaar komt voor architecten, ingenieurs, bouwers, installateurs en bouwtoeleveranciers.

 

Tijdens de Nationale DUBO Dag 2012 is een up to date overzicht van duurzame oplossingen te vinden.

-         Hoe kunnen bouwprofessionals optimaal inspelen op het bewonersgedrag?

-         Hoe werkt gebiedsontwikkeling mee aan het bereiken van duurzame doelstellingen?

-         Welke bouwconcepten hebben de toekomst?

Allemaal vragen waarop een toekomstgerichte bouwprofessional antwoord wil hebben. Daarmee wordt een stevige basis gelegd voor beslissingen, die de continuïteit van de bouwactiviteiten versterken. Duurzaamheid scoort!

 

Ga in gesprek met o.a.:

Mark Frequin, Directeur-Generaal Wonen, Wijken en Integratie ministerie van BZK

Piet M. Oskam, directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB)

Frank Bijdendijk, voorzitter Nationaal Renovatie Platform

Gilbert Isabella, wethouder Wonen, RO, Grondzaken en Vastgoed, Gemeente Utrecht

Nico Rietdijk, directeur NVB Bouw

Aart Hordijk, hoogleraar Taxatieleer Universiteit van Tilburg en Tias Nimbas, Directeur van de Raad Onroerende Zaken (ROZ)

Jan Al, bestuurslid Uneto VNI en directievoorzitter BAM Techniek

Marga Hoek, directeur De Groene Zaak 

 

Het uitgebreide programma, alle sprekers en inschrijfmogelijkheden vindt u op www.dubodag.nl.

Als relatie van het CIB ontvangt u een korting van 20% op de toegangsprijs. Wanneer u zich inschrijft voor 21 juli a.s. dan ontvangt u ook nog eens € 100,- vroegboekkorting. Belangrijk daarbij is dat u in het opmerkingenveld ‘CIB’ vermeld, zodat de korting wordt toegepast.


 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB