U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > CIB op Bouw & ICT

CIB op Bouw & ICT

CIB Integratielounge helpt beursbezoekers bij kolomgerichte oplossing

Tijdens Bouw & ICT 2011 is dit jaar voor de derde keer de CIB Integratielounge ingericht. Het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) en VNU Exhibitions Services bieden hiermee aan beursbezoekers en exposanten deskundige ondersteuning bij de oplossing van integratievraagstukken in de bouwkolom. Bij de selectie en implementatie van ICT oplossingen is de afstemming daarvan met andere schakels in de bouwkolom van groot belang. Architecten, ingenieursbureaus, bouwondernemers, installatiebedrijven en alle andere marktpartijen in de gehele bouwkolom werken immers altijd samen in een bouwproces aan een gezamenlijk bouwproduct. Hoe beter de afstemming tussen de verschillende schakels in de bouwkolom is, hoe minder faalkosten worden gemaakt. 
 
Van strategie naar structuur tot succes met BIM
 
Voordat u gaat investeren in BIM is het van belang om doelen te benoemen en een strategie te bepalen. Wat wilt u bereiken door te gaan werken met BIM en ook hoe gaat u dat bereiken? Een goede strategie en heldere doelen zijn echter niet genoeg om tot succes met BIM te komen. Ook het duidelijk in kaart brengen van de bedrijfsstructuur is van groot belang. Want als u met BIM gaat werken vraagt dat om een verandering in de informatiestromen, communicatie en werkprocessen. Optimalisering hiervan is essentieel voor een effectieve en efficiënte samenwerking. 
 
De bedrijfsadviseurs van het CIB helpen u graag om via een goede strategie en een heldere structuur tot succes met BIM te komen.Op de CIB Integratielounge kunt u terecht voor een kosteloos adviesgesprek met deskundige adviseurs van het CIB over uw vraagstukken op het gebied van ICT. 
 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB