U bent hier: Home > CIB Expertise > Het innovatieve idee van...

Het innovatieve idee van...

... Compaņero

Voor deze rubriek heeft het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom Compaņero uitgenodigd om hun innovatieve idee te delen.

Beton functioneler, veiliger en fraaier maken dat is het doel van Compañero.
 
Door naar wensen van architecten, prefab beton bedrijven, modelmakerijen en gebruikers te luisteren hebben we beton functioneler, veiliger en fraaier kunnen maken. Wij bedenken simpel verwerkbare methodes om beton op een economisch aantrekkelijke wijze te verfraaien.
 Marktomgeving
In de betonbranche wordt traditioneel gedacht en er wordt (vaak) niet gedacht in mogelijkheden (klantwaarden) echter vaak alleen in prijswaarden. De betonbranche volgt de wens van zijn afnemer de aannemer. De aannemer denkt (vaak) alleen maar in prijswaarde wat wellicht weer een gevolg van is van andere wensen en eisen. De klanttevredenheid en de marge van betonbedrijven zou veel hoger kunnen zijn door te denken in klantwaarden: een simpele afbeelding, kleur of een stukje tekst in het beton geeft al een geweldige meerwaarde aan een gebouw.
 
Een simpele kanaalplaat wordt een designplafond
Beton is een van de meest gebruikte bouwmaterialen. Beton wordt helaas door de buitenwereld gezien als grijs en zwaar. De marktpartijen bevestigen dit door vast te houden aan de traditionele werkwijze en prijsgedreven productie.   
 
Keiharde kansen
De uitdaging zal dus liggen in een andere invalshoek op de bouwmarkt. Het voldoen aan de klantvraag tegen een acceptabel rendement. Compañero gaat graag samen met de betonbranche de uitdaging aan!
 
Kijk voor voorbeelden zoals de GIAN structuurmatten en onze GIAN Concrete Art methode op onze website www.companero.nl. 
 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB