U bent hier: Home > Het CIB > Profiel > De vier kennisgebieden > Innovatie

Innovatie

Het CIB is als kennisinstelling gespecialiseerd in innovatie. Als u wilt innoveren kunt u zich laten bijstaan door de kennis en expertise van het CIB.
 
Voor elk (bouw)bedrijf speelt innovatie een belangrijke rol. Innovatie is de sleutel tot het voortbestaan van uw organisatie. Voor de opdrachtgever die verrast wil worden met nieuwe diensten of producten, de bouwondernemer die zijn werkwijze op de bouwplaats efficiënter aanpakt, tot de installateur die een nieuw hulpmiddel ontwikkelt voor zijn werk. Het is verandering, vernieuwing en het succesvol introduceren van een nieuw product, proces, of dienst. Innovatie zorgt ervoor dat uw organisatie zich aanpast aan veranderende tijden. 
 
Wat kan innovatie voor u doen? 
-  Door innovatie kan uw marktaandeel worden vergroot doordat een nieuw product zich positief onderscheidt van concurrerende producten;
- Door innovatie kunnen niches in de markt worden ontwikkeld, hier ontstaat een (tijdelijk) monopolie. Dit vergroot omzet en rendement; 
-  Door innovatie kunnen nieuwe markten worden ontwikkeld. Ook dan worden omzet en rendement vergroot. 
-  Door innovatie kan een vergelijkbaar product of dienst voor een lagere prijs worden geleverd: uw rendement wordt vergroot. 

 
Meer over innovatie?
  
 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB