U bent hier: Home > Het CIB > Profiel > De vier kennisgebieden > Klantgerichtheid

Klantgerichtheid

Ieder bouwbedrijf heeft er mee te maken:u brengt regelmatig offertes uit, waarop vervolgens geen enkele reactie wordt vernomen. Klanten hoppen van het ene naar het andere bouwbedrijf in hun zoektocht naar de goedkoopste oplossing. Soms worden door opdrachtgevers wel meer dan 5, of zelfs 10 offertes aangevraagd, waardoor het offerterendement bij bouwbedrijven veel te laag is.
 
Het CIB heeft het antwoord op deze offerteproblematiek: het versterken van de klantgerichtheid van bouwbedrijven. Het CIB biedt een format en een uitgebalanceerd en branchegericht marketingpakket, waarmee bouwbedrijven hun klantgerichtheid versterken. Het offerte-rendement wordt in de praktijk aanzienlijk beter wanneer een bouwbedrijf zichzelf een klantgericht profiel aanmeet én dat in de praktijk effectief toepast. Zowel in het offertestadium als in de bouwfase zijn er veel contacten met de klant. Als klanten zich te intensief met het bouwproces bemoeien, werkt dat verstorend op dat proces. Dat geeft vaak aanleiding tot een netelige sfeer en een gespannen verstandhouding. Dat is te voorkomen door als bouwbedrijf duidelijkheid te geven over de wijze waarop wordt gecommuniceerd.
 
Het CIB ontwikkelde samen met de Hogeschool Utrecht een format Klantgerichtheid. Dat biedt praktische handvatten voor de communicatie met de klant in alle fasen van het bouwproces. Dat maakt van elk  bouwbedrijf een echt integraal bouwbedrijf. Het CIB maakt actief werk van promotie van deze formule. Dat levert een beter offerterendement, een betere reputatie en tevreden klanten op!
 
• Klant: stoorzender of partner?
• Eigen concept: heeft u dat al bedacht?
• Bent u aannemer of aanbieder?
• Heeft u een focus op uw marktsegment?
• Bent u herkenbaar als integraal bouwer? 
 
Meer over klantgerichtheid?
  
 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB