U bent hier: Home > CIB Diensten > Expertise > MVO

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zou een goed vormgegeven onderdeel moeten zijn van elke organisatie. Het maakt niet uit of je een publieke of private organisatie bent en of je klein of groot bent, werkzaam in de dienstensector of productie; elke organisatie zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen om bij te dragen aan het zorgen voor mens, milieu en duurzaamheid.

Om organisaties hierin te adviseren en coachen heeft het CIB een MVO-Model ontwikkeld, dat opgebouwd is uit de drie onderwerpen People, Planet en Profit. Per P hebben we diverse onderwerpen benoemd waar een organisatie zich op kan richten om een bijdrage te leveren aan een betere maatschappij. Enkele voorbeelden:

People: zorgen voor je eigen personeel (bijvoorbeeld door goede ouderschapsregelingen, sportevenementen, beloningen voor laag ziekteverzuim etc), pro deo werk en productie en giften voor maatschappelijke doeleinden.

Planet: direct energieverbruik, waterverbruik en afvalproductie verminderen, indirecte emissies verminderen en duurzaam inkopen.

Profit: kostenbesparing door verminderd gebruik van energie en grondstoffen en beperking van afval, goed werkgeverschap en behoud van personeel, innovaties ontwikkelen.

Bent u benieuwd naar het CIB MVO-Model of zou u door ons gecoacht willen worden in het opstellen en uitvoeren van MVO beleid? Neem dan contact op met het CIB via info@bouwkolom.org of 030 69 36 072.

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB