U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > Nieuwe nuts

Nieuwe nuts

Sinds de industriële revolutie vormen fossiele brandstoffen de ruggengraat van onze energievoorziening. We weten inmiddels dat deze vorm van energievoorziening te vervuilend is, nadelige gevolgen heeft voor het klimaat en dat de voorraden ooit op zullen raken. Het is dus tijd om afscheid te nemen van het lineair grootschalig wegwerpdenken. Het is tijd voor ‘Nieuwe Nuts!’
 
‘Nieuwe Nuts’ is een volledig duurzame nutsvoorziening gebaseerd op de plaatselijk beschikbare kwaliteiten, gecombineerd met participatie van direct belanghebbenden en met als gevolg versterking van de lokale economie.
 
‘Nieuwe Nuts’ is een innovatie in technologie en organisatie. Hierdoor ontstaat een duurzame lokale inrichting voor verwarmen, koelen, elektriciteit, hergebruik van afvalstoffen en waterzuivering. Het is een technisch en economisch belangwekkende innovatie op het gebied van met name het benutten, hergebruiken en transporteren van energie. Direct belanghebbenden, zoals de lokale producenten, investeerders en kleingebruikers hebben de touwtjes in handen.
 
Door efficiënt hergebruik, met nieuwe technische oplossingen, komen aanzienlijke economische voordelen binnen handbereik van de consumenten.
 
Meer weten over de mogelijkheden van Nieuwe Nuts?
Neemt u dan vrijblijvend contact op via 030 69 36 072.

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB