U bent hier: Home > CIB Diensten > Expertise > Projectmanagement

Projectmanagement

Om uw projecten succesvol uit te voeren is het noodzakelijk dat alle aspecten van een project goed geregisseerd worden. Het is essentieel om
-uw project vooraf goed te beschrijven
-te weten welke onderdelen benoemd moet worden
-uw projectteam accuraat vast te stellen op basis van competenties en capaciteit
-vooraf vast te stellen naar welk eindproduct u toewerkt
-vooraf vast te stellen welke kwalitatieve eigenschappen dit product dient te hebben.

Om u hierbij te ondersteunen is goede en effecieve projectmanagement onvermijdelijk.

Projectmanagementmethodiek
Een succesvolle managementmethodiek voor projecten is Prince2. Oorspronkelijk afkomstig uit de ICT, heeft Prince2 zich inmiddels op meerdere werkgebieden bewezen als een zeer succesvolle methodiek. Prince2 helpt u sturen op de voor het project van essentieel belang zijnde elementen geld, organisatie, kwaliteit, informatie en tijd (GOKIT).

Het CIB kan u helpen bij het implementeren van een succesvol projectmanagement methodiek. Onze adviseurs hebben een bestuurs- of bedrijfskundige achtergrond en begrijpen, door hun werkzaamheden binnen de bouwbranche, uw specifieke bedrijfsvoering. Het CIB zal zorgen voor een optimalisatie van uw processen en zal deze vastleggen in de projectmanagementmethodiek. Deze methodiek zal ten grondslag liggen aan de uitvoering van uw projecten, waardoor u altijd beschikt over identieke en accurate informatie uit uw gehele bedrijfsvoering. Het CIB leidt uw mensen op in de methodiek en borgt deze binnen uw eigen bedrijf, maar ook richting uw relaties.

Persoonlijke effectiviteit
Een goede onderligger vraagt natuurlijk om een goede invulling. Welke talenten en competenties zijn benodigd voor goed projectmanagement en zijn deze voldoende vertegenwoordigd in uw organisatie? Het CIB beperkt zich niet tot het aanbieden van een methodiek maar biedt ook effectieve ondersteuning in het bereiken van persoonlijke effectiviteit voor de medewerkers. Samen met het CIB worden uw projecten een succes!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van projectmanagementmethodieken? Neem contact op via info@bouwkolom.org of via telefoonnummer 030-6936072.

 

 

 
 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB