U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > Transformatie leegstand

Transformatie leegstand

Transformatie leegstaande kantoorpanden

De leegstand in kantoorpanden in (grote) steden neemt steeds grotere proporties aan. Zowel in de binnenstad als op industrieterreinen vindt steeds meer leegstand plaats. Dergelijke panden vormen een financiële domper voor eigenaren en belemmeren een prettig sociaal-economisch leefklimaat in de wijk.
 
Aan de andere kant is er een grote behoefte aan woonruimte in de binnensteden bij studenten, starters en ouderen en zijn ook andere bestemmingen zoals onderwijs, horeca en detailhandel aantrekkelijke vormen van hergebruik van deze kantoorpanden.

In samenwerking met de Provincie Utrecht, die zich op bestuurlijk niveau intensief inzet voor de transformatie van leegstand, heeft het CIB met onze ruime ervaring het initiatief genomen tot actie in de praktijk. Door de ontwikkeling van de focusgroepenmethodiek is het mogelijk om de initiatieffase van het transformatieproces integraal en gestructureerd te laten verlopen. Wij zijn voor u de ideale partner in het verbinden van innovatieve partijen!

Onder begeleiding van het CIB worden per locatie ongeveer 15 verschillende specialistische partijen samengevoegd. De groep zal bestaan uit bijvoorbeeld architecten, bouwtechnisch adviseurs, aannemers, installateurs, een brandveiligheidsexpert en een bouwkostenexpert. In een serie van drie bijeenkomsten worden op een gestructureerde wijze visies en ideeën uitgewisseld die de eigenaar in staat stellen om een sterke start van de transformatieopgave te maken.

Voor het uitvoeren van deze focusgroepen rondom transformatieopgaven, zijn we op zoek naar de volgende partners:

  • Enthousiaste eigenaren van leegstaande kantoorpanden
  • Ervaren architecten
  • Vooruitstrevende projectontwikkelaars
  • Progressieve bouwbedrijven, aannemers en installatiebedrijven
  • Innovatieve afnemers, zoals
•    Stichtingen voor tijdelijke huisvesting
•    Woningcorporaties
•    Onderwijsinstellingen
•    Particuliere opdrachtgevers

 
Meer informatie over de achtergrond van de problematiek en onze methode om oplossingen te genereren vindt u in dit document.

 
Meer weten over Transformatie leegstand?
Herkent u zichzelf in één van de bovenstaande partijen en wilt u meewerken aan de focusgroepen voor transformatieopgaven of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein van der Klauw via 030 69 36 072, of stuur een e-mail naar m.vanderklauw@bouwkolom.org.  
 
 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB