U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > Ventilatie in de woningbouw

Ventilatie in de woningbouw

Expertisegroep Ventilatie in de Woningbouw 
 
Uit de praktijk blijkt dat veel problemen rondom ventilatie ontstaan door keuzes die aan het begin van het bouwproces zijn gemaakt. Het ontbreekt projectontwikkelaars, architecten en aannemers vaak aan kennis rondom de mogelijkheden op het gebied van ventilatie. Het resultaat is dat er te vaak wordt gekozen voor een systeem dat niet optimaal past bij het type woning, met alle problemen van dien.
 
De expertisegroep Ventilatie in de Woningbouw biedt bouwpartijen de kans om uw kennis en marktpositie op het gebied van ventilatie in de woningbouw te vergroten. Dit door de ontwikkeling van een praktisch adviesinstrument dat gebruikt kan worden om projectontwikkelaars, aannemers en architecten de aan het begin van het bouwtraject te helpen bij de keuze voor het juiste ventilatiesysteem.
 
Op basis van het door het CIB reeds uitgevoerd onderzoek, werkt de expertisegroep Ventilatie in de Woningbouw aan de voltooiing van dit adviesinstrument.  Het instrument bepaalt op basis van enkele criteria, onder andere woningtype, wensen van de bewoners, energiegebruik en kosten welk ventilatiesysteem het meest geschikt is.
 
Meer weten over de expertisegroep Ventilatie in de Woningbouw?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alfons Hurenkamp via a.hurenkamp@bouwkolom.org of via 030 69 36 072. 

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB