U bent hier: Home > CIB Diensten > Projecten > Vitaal Bouwen

Vitaal Bouwen

Iedere architect, bouwer en installateur zoekt naar verdere verbetering van de energieprestaties van woningen. Zowel in de bestaande woningvoorraad als bij nieuwbouw is het de uitdaging om de woonlasten te verlagen door vermindering van de energiekosten tijdens de gebruiksfase. Dat vraagt een bewuste en doordachte benadering met betrokkenheid van de bewoners.
 
Het Energieconcept Vitaal Bouwen® maakt het mogelijk om opdrachtgevers van woningbouw, toekomstige bewoners en huidige bewoners optimaal te betrekken bij de invulling van de installatietechniek in de woningbouw.
 
Vitaal Bouwen bevat checklists en informatiebladen waarmee toekomstige bewoners een bewuste keuze kunnen maken voor een energieoplossing die bij hun wensen en behoeften past. Hierbij kan niet alleen inzichtelijk gemaakt worden hoe duurzaam een bepaalde keuze is, maar ook wat de kosten zijn die deze keuze met zich meebrengt. Binnen Vitaal Bouwen zijn zes energieconcepten onderscheiden. Elk energieconcept heeft een bepaald accent, zoals comfort of een extra gezond woonklimaat.
 
Met Vitaal Bouwen onderscheidt u zich als een klantvriendelijke en duurzame bouwpartij en bent u gewaarde gesprekspartner voor bewoners en opdrachtgevers. 

  
Meer weten over Vitaal Bouwen?
Meer informatie is te vinden op www.vitaalbouwen.org. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen met Piet M. Oskam via p.oskam@bouwkolom.org of 030 69 36 072. 

AANMELDEN

 
 
© Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom 2011DisclaimerStatutenDesign by CIB